Äta, Be och Älska

En av frågorna vi i Journey on ofta får är ”Vad gör ni när ni träffas?”. Lika ofta får vi frågan om vilken religiös tillhörighet vi har och vad är er intention?. Vi inser att vi har ett stort privilegium och välsignelse i att vi kan resa tillsammans med andra i deras resa och vi påminner oss ofta vilken välsignelse detta är. Det finns helt enkelt ingen plats för någon egen agenda.

Så när vi möts pratar vi ofta om hur vi haft det och vad vi gjort sen sist, delar livsberättelser och för ett ögonblick tar vi in världens skönhet igen och hur vi upplever livet tillsammans. Ett talesätt är att en delad börda är halva bördan. När vi möts upptäcker vi ofta att vi får ett annat perspektiv på det som tynger oss och vi inser att livet är enklare än vad vår rädsla sagt oss att det är.

Vi värdesätter vår tid tillsammans. Vi delar livet, upptäcker skönheten i naturen. Vi tackar också för vår vackra värld och vår store gud som skapat allt så skönt. Detta uttryck av tacksamhet tar sig olika uttryck men oftast sker det i stillhet och tystnad.

Det är viktigt att ta tid tillsammans regelbundet. Ensamhet eskalerar ofta till oro, ångest, ilska, sorg och desperation med mera. Tiden tillsammans leder däremot till helande, tro, hopp, kärlek, solidaritet, glädje och frid. Det kan vara utmanande att vara med andra när man är van vid ensamhet så vi är rädda om varandra. Vi ger varandra utrymme, vi ser varandras behov och försöker behandla varandra med kärlek och respekt så långt det är möjligt.

Tid tillsammans kan ta så många uttryck. Vi har dock upptäckt att det hjälper att sätta våra problem åt sidan och att åka iväg tillsammans om det så är på det lokala fiket, på skogspromenad, till en väns hus eller prata med en vän på internet. Vi delar och återberättar historier. Vi skrattar, upplever livet. Vi festar tillsammans. Vi ger varandra styrka. Vi upplever tacksamhet och älskar oss själva, varandra och världen.

Vad gör vi då tillsammans? Oftast är det just Be, äta och älska varandra som syskon. En enkel formulering men den fungerar hos oss och vi vill inbjuda dig att dela livet med oss.

Ursprungligen skrivet av Libby H-s under rubriken ”Eat, Pray, Love” Översatt av Andreas Lindholm.

About Andreas Lindholm

Andreas är 29 år gammal och bor i Uppsala. Har erfarenhet av arbete med media, datorer och många andra saker. Läst teologi på Uppsala Universitet med inriktning på Kyrko och Missionsvetenskap. Bok och skivnörd men också musikproducent under namnet Andy Planck. Har praktik på Skatteverket som vaktmästare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *